
Om Wolf
WOLF OCH SAURIS, HISTORIA I VARJE SKIVA (- en perfekt historia)
I SAURIS SEDAN 1862
En magisk och avsides ort, ett litet samhälle med unik tradition och kultur, en enveten och kunnig familj. Summan av dessa egenskaper gör Prosciuttificio Wolf Sauris unikt. Charkmästaren Pietro Schneider, även kallad “Wolf”, född 1862 i Sauris, beredde prosciutto och charkprodukter enligt de traditionella metoder som gått i arv fram till 60-talet, då sonsonen/systersonen Giuseppe Petris grundade företaget tillsammans med sin familj. En konst med anor långt tillbaka i tiden, som än idag tar plats på konnässörernas bord med sina omisskännligt smakrika kvalitetsprodukter.
EN FAMILJ, EN TRADITION
Framställningen av charkprodukter uppe i bergen, på en avsides ort långt från bekvämligheterna är ett svårt yrke. Ett yrke som pappa Giuseppe och mamma Licia har fört vidare genom sitt exempel och hängivenhet. Ett yrke som först och främst värdesätter både Sauris kultur och närmiljö, som numera bedrivs med stor passion av Stefano och Katia tillsammans med Claudio.
SAURIS – ZAHRE: ETT UNIKT OMRÅDE
I hjärtat av de Karniska Alperna är Sauris den högst belägna kommunen i regionen Friuli Venezia Giulia. Den ligger i sänkan där ån Lumiei forsar fram bland björk- lärk- och bokskogar, på 1200 meters höjd ö.h., och som fram till 50-talet var tämligen svårtillgänglig och därmed isolerad under de långa vintermånaderna. Vårt geografiska område är unikt och det gör även att produkterna som härstammar härifrån blir oefterhärmliga.
EN BY MED SPECIELL HISTORIA
Sauris är som en ö bland bergen. Platsen där naturen ordnade så att de allra första familjerna som flyttade dit från Tyrolen och Kärnten bevarade sitt ursprungliga tyska språk, sin byggteknik och träslöjd – som utmärkte dem från övriga kringliggande bosättningar – samt sina lantbruks- och mattraditioner. Sannerligen en speciell historia som avspeglar sig i den speciella smaken hos våra produkter.